Tryk

Plastisol / Stafage ( gummitryk)


Den mest anvendte metode at trykke serigrafiske tryk på.

Plastisol tryk er det enkle tryk, hvor vi trykker med rene farver direkte på tekstilet. Farverne fixeres på tekstilet ved 180 grader i 25 sekunder.
Læs mere om metoden her.

Plastisol (guld & sølv)


Denne trykmetode er mangen til Plastisol / Stafage. Guld og sølv tryk med denne metode fremstår som “flad” guld & sølv. Dvs. at den ikke har en blank overflade, men har en smule glimmer i sig.

Læs mere om metoden her.

Vandfarve


Vandfarve er en transparent farve, som anvendes på hvide og meget lyse tekstiler, og som består af min. 70% bomuld. Vandfarve har et meget blødt greb, er strygbar og har en meget lang holdbarhed i vask. Tryk med vandfarve tåler normalt 60° vask. Der tillægges et gebyr på 20% på trykprisen ved vandfarve tryk.

Læs mere om metoden her.

Discharge


Foregår stort set på samme måde som Plastisol tryk. Denne trykfarve bleger tekstilen og “ætser” sig ind i tekstilen, og man får derved en blød overflade. Dette anbefales kun til visse opgaver og der tillægges et gebyr på 50% på trykprisen. Dette skyldes tekniske årsager som f.eks., at trykfarverne ikke kan bruges, efter man har aktiveret dem, og rester skal destrueres og sendes til kommunekemi.

Læs mere om metoden her.

Spot Process


Denne metode bruges oftest ved tryk af billeder eller tryk med mange nuancer lavet i Photoshop. Spot Process (color crunch) er en teknik, man bruger til at farve adskille fotografier eller flerfarvede billeder, så man kan reducere mængden af farver og stadig få et godt resultat.

CMYK


CMYK tryk udføres KUN på hvide T-shirts.

Et CMYK tryk består af 4 transparante farver, som blandes efter et rastermønster. C = Cyan
M = Magenta
Y = Yellow
K = Key (black) En typisk CMYK opgave vil være flerfarvede tegninger eller billeder. Oftest vil jeg anbefale at trykke et Spot Process i stedet for CMYK, da det for det meste vil give et bedre relsutat.

Læs mere om metoden her.

Transfer


Her trykker man på en speciel type papir, hvorefter man overfører den til textilen ved brug af en varmepresse. Printet bliver limet fast til textilen. Transfers får jeg lavet ude i byen, men påtager mig gerne opgaven i sammenhæng med en større opgave.

Læs mere om metoden her.

Folie


Standard Folie, Flock, Guld, Sølv, samt alverdens teksturer.

Dette bruges hovedsageligt til løbetøj, mindre oplag (1-farvet tryk), sportstøj og specialopgaver. T-shirttrykkeren kommer med anbefalingen, hvis behovet er der.